• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Jazztival

Alkmaars Jazzfestival.

  • Home
  • Archief
  • Blokkenschema
  •  
Je bent hier: Home » Archief » Jazztival 2017 » Tips van het Jazztival team

Tips van het Jazztival team

Onderwerp: Jazztival 2017, Jazztival 2017, Interviews, Nieuws 24 maart 2017

Aan de vooravond van het festival is het tijd om de krenten uit de pap te vissen. Programmeur Jan Doedens, organisator Peter van Raamsdonk en presentatrice Jane de la Fosse hebben hun drie favorieten op een rij gezet.

Peter van Raamsdonk
‘Masha Bijlsma is een zangeres met klasse en is één van Nederlands grootste exportproducten. Met Humph programmeren we ook de vrije muziek. Mn’Jam Experiment is helemaal anno nu door het gebruik van elektronica en video.’

Jan Doedens
‘Miguel Rodriguez is een onwijs goeie pianist. Hij heeft onder andere met Benjamin Herman gespeeld. Ook kijk ik uit naar Boi Akih, vanwege de sfeer die zij neerzetten. Bart Wirtz ken ik vooral als bebop saxofonist, maar nu gaat hij een hele andere kant op. Daar ben ik heel benieuwd naar.’

Jane de la Fosse
‘Boi Akih heeft een bijzondere mix van wereldmuziek en jazz. Ze maken geen piepknor jazz, maar vertellen een verhaal. De improvisaties werken naar ijkpunten in het verhaal toe. De samenwerking van Betty Borstlap en de Burn Brigade bigband is interessant, omdat Betty een hele ijle, kwetsbare stem heeft, terwijl de bigband een heel groot geluid heeft. Aan het eind willen we ook feest vieren. Dat kan perfect met de salsa van Las Chicas del Barrio in Klunder.’

« Mn’Jam Experiment doorbreekt tradities
Jazz Menu: tien euro korting op passe-partout en Klunder menu »

Primaire Sidebar

Logo & link to home

Ga terug naar Home

Footer

  • Home
  • Nieuws
  • Archief
  • Blokkenschema
  • Jazztival 2019
  • Contact met Jazztival

© 2009 - 2022 | Jazztival is een initiatief van SBSJazz » Info | Algemene voorwaarden tickets | Disclaimer | Privacy & cookies

Deze website maakt gebruik van cookies: lees meer